Wat is chiro

Voor wie?


Onze chiro verwelkomt alle jongens en meisjes van 6-18 jaar. Ouder kan ook, maar dan vragen we je ons te helpen als leiding. De kinderen worden onderverdeeld volgens leeftijd (telkens per 2 jaar), al zijn uitzonderingen zeker mogelijk. Een verdeling van de groepen vindt u hier.


Wat?


De chiro speelt leeftijdsgerichte spelletjes in een gemengde groep. Zo spelen we met verf, doen we teambuildingsspelletjes, worden er kampen gebouwd of spelen we in een bos of een stad. Ook verkleden of andere creatieve activiteiten kunnen aan bod komen.

We proberen te zorgen voor genoeg afwisseling in de spelletjes en voor een gezonde portie enthousiasme en creativiteit. Het doel blijft alle kinderen een leuke chiro-zondag te bezorgen.


Wanneer?


Elke zondag staat onze leidingsploeg paraat van 14-17u voor de kinderen in de lagere school en van 14-18u voor de kinderen ouder dan 12.

Dit kan afwijken door corona check zeker de startpagina met een update over onze werking


We gaan ook elk jaar op kamp tijdens de laatste 2 weken van juli.


Wie spreek ik aan?


Voor specifieke vragen in verband met activiteiten van de groep, mail je naar het mailadres van de specifieke groep:


ribbels@chirocoloma.be

speelclub@chirocoloma.be

rakwis@chirocoloma.be

titos@chirocoloma.be

kespis@chirocoloma.be


Voor algemene vragen kan steeds gemaild worden naar info@chirocoloma.be


Probeerperiode?


Wil je graag eens naar de chiro komen, maar weet je niet goed of het iets voor jou is? Je mag 3 keer helemaal gratis komen proberen.

Het enige wat we vragen is om kleren en schoenen aan te doen waar modder op mag komen en om een formulier in te vullen met de belangrijkste gegevens. Dit hebben we nodig voor moest er toch iets gebeuren.


Uniform?


Voor de jongste groep volstaat een trui en een T-shirt tijdens de chiro-zondagen. Dat mag algemeen van de chiro zijn, alles wat te vinden is in de chirowinkel Banier. (Onze-Lieve-Vrouwestraat 34 in Mechelen) Ook chiroshorten en -rokken zijn hier te koop. Wij verkopen zelf truien en T-shirts met het logo van chiro Coloma. Er is ook een tweedehands waar we oude(re) uniformen gratis weggeven. Vraag er zeker naar bij de leiding.


Een kindertrui kost 15 euro en een kinder-T-shirt kost 5 euro.

Volwassen truien kosten 20 euro en volwassen T-shirten kosten 10 euro.


Een juist uniform ziet er bij ons als volgt uit:

- Een chiro-T-shirt

- Een chiro trui

- Een chirobroek of -rok

- Witte, rode, grijze, beige, donkerblauwe, zwarte EFFEN sokken of de chirosokken.


Kostprijs?


Voor een jaar spelplezier vragen we een prijs van 25 euro voor de groepen vanaf 12 jaar en 35 euro voor de groepen jonger dan 12 jaar. Dit houdt de verzekering in van de leden en de jongste groepen krijgen ook elke week een sapje. Moest er een probleem zijn in verband met geld, aarzel niet om een van de groepsleiding of volwassen begeleiding aan te spreken. Wij helpen graag verder om te kijken wat lukt.


Je kan ook beroep doen op het solidariteitsfonds van chiro Nationaal. Vraag er zeker naar bij de groepsleiding of vb.


Rekeningnummer?

Ons rekeningnummer is: BE78 0013 6168 4986. Hierop kunnen alle betalingen uitgevoerd worden.